×
Woningaankoopkeuring Woninginspectie door een gecertificeerd bouwkundige

Onderhandelen na een bouwkundige inspectie

De informatie uit de bouwkundige inspectie kan flink in uw voordeel werken. Zijn de reparatiekosten bijvoorbeeld erg hoog, of blijken er verborgen gebreken te zijn? Dan wordt uw onderhandelingspositie een stuk sterker en kunt u de bevindingen van de bouwkundige gebruiken als argument om de prijs te laten zakken. Wellicht wil de verkoper de woning dan voor een lagere prijs verkopen.

Wilt u ook zeker weten dat u niet te veel betaalt voor uw droomwoning? Schakel direct onze bouwkundige in zodat u sterker staat bij de onderhandelingen!

Onderzoeksplicht koper huis

Een bouwkundige meeloopkeuring zorgt er niet alleen voor dat uw onderhandelingspositie verbetert, u voldoet ook meteen aan uw onderzoeksplicht als koper van een huis. Dit houdt in dat u onderzoek moet uit (laten) voeren naar de staat van de woning. Hiervoor kunt u het beste een bouwkundig expert inschakelen. Hij spoort de voor u verborgen gebreken op en schat de ernst van zichtbare gebreken in. Zo bent u uitstekend op de hoogte van de bouwkundige staat van de woning.

Deze onderzoeksplicht koper huis is vooral juridisch van belang: loopt u na de eigendomsoverdracht tegen problemen aan? Dan is de schade vaak lastig te verhalen. Voorkom dan ook dat u voor nare verrassingen komt te staan en schakel onze bouwkundige in voor een vast laag tarief van slechts €150,-!

Messcherpe onderhandelingen

Zodra u aan uw onderzoeksplicht koper huis heeft voldaan, kunt u gaan onderhandelen over de prijs. Dit is vaak lastiger dan u denkt, dus laat dit vooral over aan een expert die verstand van zaken heeft. Vaak bespaart het inschakelen van een aankoopmakelaar u zelfs meer geld dan dat het u geld kost, aangezien de prijs duizenden euro's lager uit kan vallen.

Tip: Wilt u een aankoopmakelaar met een vast tarief? Kijk dan naar Libero Aankoop. Zo bent u verzekerd dat u geen geld weggooit bij de aankoop.